Stemmige Kerstdagen

Gepubliceerd januari 10, 2019 door maria in Recente berichten

Er zijn op Kerstdag meer mensen naar de mis gegaan dan vorig jaar’, zei de nieuwslezer op de radio. Dat zagen wij ook in onze Sint-Janskerk.

Toen om middernacht twaalf klokslagen weerklonken, legden twee kinderen de kleine Jezus in de kribbe. Het was het begin van een feestelijke viering met vertrouwde ingrediënten zoals mooie teksten, al dan niet in een powerpoint verwerkt, muziek en liederen. Bijou, Cyrrilo, Johan en co. van De Takel zorgden met hun muzikale inbreng voor vernieuwing die door de aanwezigen bijzonder gesmaakt werd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook in de plechtige hoogmis was veel volk. Tussen de gebeden en oeroude kerstgezangen door voerden enkele parochianen, gehuld in vintage-kledij uit de sacristie, een kersttoneel op. We zagen een hoogzwangere Maria met Jozef vruchteloos op zoek naar een plaats in de herberg. Een stal bood uitkomst, waar Jezus vliegensvlug tussen de kerstbomen het levenslicht zag. Een engel met een opvallend aureool en zwarte vleugels maande de herders aan om zich met hun kudde naar Betlehem te spoeden. Het rode schaap (uit parochieblad 45) was er al, de pasgeborene ter ere. Tenslotte daagden de Drie Wijzen op om de nieuwe Koning te aanbidden. En ze hadden geschenken bij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We genoten zoals altijd van het kerstverhaal. Het is een bron van hoop en moedigt de hedendaagse herders en koningen aan om niet alleen in de Warmste Week het beste van zichzelf te geven.

Op tweede Kerstdag kende de bijeenkomst van de gebedsgroep Pater Pio een recordopkomst.  Op het einde van de eucharistieviering in kerstsfeer staken de aanwezigen kaarsjes aan en wandelden rond de kerk, terwijl ze de vrede bezongen. Automobilisten, die voor het rode licht stonden te wachten, draaiden het raampje naar beneden en neuriëden zachtjes de melodie mee… Een broodmaaltijd met soep haalde de vriendschapsbanden aan tussen de groepsleden die maandelijks van heinde en ver naar de Sint-Janskerk komen.

IMG_0932

Kerstmis vieren thuis of op de parochie was hartverwarmend op weg naar het nieuwe jaar.