De Gouden Jaren 60 in Oostende

Ontspanningsnamiddag bij Samana

Gepubliceerd juni 28, 2017 door maria in Recente berichten

Als niet-Oostendenaar benijd ik wie in de Koningin der Badsteden zijn jeugd mocht beleven in de jaren 60 van de vorige eeuw.
De heer Werner Rotsaert (ja, de sportman) trakteerde Samana Sint-Jan op een prachtige film, waarin we een stad leerden kennen waar de basketters van VGO op het Oude Mijnplein vijfmaal vice kampioen van België werden en waar de voetballers van ASO en VGO met “eigen volk” naar de top groeiden. Judoka Robert Vandewalle legde in die periode de basis voor zijn olympische medaille.
Werkgelegenheid werd gebracht door de vele Engelse toeristen en de zeevaart. De aanwezigheid van de Zeemacht maakte van het Hazegras een levendige buurt. De verhalen over de Van’s en Petit Casino riepen vele herinneringen en gevoelens op in zaal Nieuwland. Het zien van de ouderlijke woning en omringende gebouwen op het Hazegras maakte, wie er toen woonde, dolgelukkig. Wie kende nog het verhaal van Pomair Ostend en de ware toedracht over de bouwfirma Van Coillie?
De heer D. Pertz trakteerde ons nog op een tentoonstelling van foto’s uit vervlogen Oostendse dagen.
De lekkere koffie hielp ons bij het doorspoelen van die vele herinneringen en het ijsje was een welgekomen verfrissing op die prachtige zomerdag. Dank aan al wie die mooie namiddag hielp realiseren.
En zo werd het werkjaar weer afgesloten en wacht iedereen op een hopelijk mooie zomer. Op 20 september staan de deuren van zaal Nieuwland weer wijd open. (Hilde Dejaegher)