Ziekenzalving

In ons leven mogen wij dikwijls ervaren wat een weldaad het is te beseffen dat we er niet alleen voor staan. Dit geldt vooral in moeilijke ogenblikken, wanneer wij behoefte hebben aan begrip en troost, maat ook als wij onze vreugde met anderen delen.

Tijdens het sacrament van de ziekenzalving vormen we een gemeenschap met de Heer Jezus in ons midden, Hij die is nabij wil zijn in alle gebeurtenissen van ons leven.

De ziekenzalving is niet alleen voorbehouden voor stervende mensen. Integendeel. Graag willen we de drempel voor dat sacrament helpen verlagen. Iedereen die serieus ziek of afhankelijk geworden is, komt in aanmerking om dat sacrament te ontvangen. Wij vragen God om kracht en genezing voor lichaam en geest.

Wie de ziekenzalving wenst te ontvangen neemt hiervoor tijdig contact op met een priester van de Pastorale Eenheid Sint-Pieter of iemand van Samana.

  • Antoon Wullepit, deken-moderator-pastoor, Dekenijstraat 10, 8400 Oostende, tel. 059/70.17.19, dekenijoostende@hotmail.be, antoon.wullepit@telenet.be
  • Johannes R.Mwamba, pastoor, Gentstraat 3, 8400 Oostende, tel. 0466/33.53.22, johannesrigobert@yahoo.be