In de hemel met Damiaanstiften

Gepubliceerd mei 16, 2018 door maria in Recente berichten

In de hemel met Damiaanstiften
Op donderdag 10 mei vierden we niet alleen Hemelvaartsdag maar ook de feestdag van Pater Damiaan, patroonheilige van de melaatsen.
Wie Damiaan zegt, zegt Damiaanstiftjes. In de bagage van pater Guido Everaert, die vorige maand na een lange vakantie bij zijn familie op de Sint-Jansparochie naar de Filipijnen terugkeerde, stak een grote lading. Gekregen van Eddy Hollemeersch, animator van Damiaanactie in Oostende en omstreken. Vanuit Taytay stuurde Guido een mailtje:

“Beste Eddy,
Ja, ik weet dat ik er laat bij ben! Ik ben hier nu bijna al een maand terug en heb nog niet gereageerd op de lading stiften die je me meegaf voor Manila.
De eerste weken na de vakantie zijn altijd extra druk… er moet zoveel opgevolgd worden, er komen zoveel mensen praten… Maar genoeg dus met excuses…
VAN HARTE DANK!! Gelukkig mocht ik 40 kilo meenemen, anders was dat een probleem geweest. Maar nu zat ik juist aan mijn toegelaten gewicht. Hier kan ik daar veel mensen een plezier mee doen. Voor kansarmen zijn stiften alweer geen vanzelfsprekende aankoop en in de lagere school is dit steeds een van de vereiste schoolmaterialen.
Momenteel is het vakantie tot begin juni en veel ouders zitten al met de vraag waar het geld om hun kind in te schrijven zal moeten vandaan komen.
Daarom vind ik het zo belangrijk om in de mate van het mogelijke bij te springen bij ouders van wie ik weet dat hun kinderen een extra duwtje verdienen…
Misschien denk je wel dat het een kleine bijdrage is, maar ik zeg dikwijls dat er geen kleine bijdragen bestaan voor mensen die bij de minste hulp al veel dankbaarheid tonen. Daarom: nogmaals VAN HARTE DANK!
Guido Everaert, Scheutist – Taytay, Filipijnen”