‘Dag van het leven’ in Dadizele

Gepubliceerd juni 6, 2019 door maria in Recente berichten

De basiliek van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Dadizele is sinds de XIVe eeuw en ook nu nog het doel van heel wat bedevaarders, vooral in mei, dé Mariamaand bij uitstek.
Dertien parochianen van Sint-Jan reisden op zondag 26 mei mee met de bus naar Dadizele voor de “Dag van het leven”, georganiseerd door Pro Vita. Na de bedevaart met het bidden van de rozenkrans, een pleidooi voor respect voor het menselijk leven bij het nakend voltrekken van het levenseinde en de aankondiging van biechtgelegenheid was er in de basiliek een eucharistieviering ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. Pastoor André Monstrey ging voor in de mis en werd geassisteerd door zijn confrater Henk Gevaert, die een treffende homilie hield. De aandacht van de aanwezigen werd gevestigd op de achteraan prijkende levensboom met kaarsen, vereerd als ” Onze-Lieve-Vrouw van het leven”.

Voor we de terugreis aanvatten hadden we wat tijd voor een koffie en het uitwisselen van nieuwtjes met priester Henk, die in april ll. de Oostendse parochie Sint-Jan heeft verwisseld voor een nieuwe zending in de PE Dadizele-Moorslede-Slypskapelle.
Hopelijk blijft het niet bij dit enig maar toch blij weerzien. (Mireille Bessemans)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA De Levensboom OLYMPUS DIGITAL CAMERA