Bij de Sint-Janstuinier

Gepubliceerd juli 4, 2019 door maria in Recente berichten

In de buurt van kilometerpaal 33 langs de N34, op drie plus vier is zeven weken of zeven keer zeven dagen is 49 dagen na Pasen, was de hemel pas in de vooravond opgeklaard. De hele voorbije nacht en overdag was het zwaar bewolkt geweest. Af en toe had het ook geregend en vooral veel en hard gewaaid. Ben toen, met felle wind in de rug, ergens naar een eucharistieviering gereden. Met mijn gewone, oude fiets. Neen, geen deelfiets ingehuurd, maar wel verscheidene van die elektrische, zwarte steps in drukke en minder drukke straten gezien. Eigen fiets ondergronds geparkeerd in gezelschap van vele andere tweewielers. Voor bedoelde eucharistieviering nog enkele tientallen meters verder gestapt. Dan horen zingen, voorlezen, bidden en verkondigen, één blijde boodschap in vele talen. Het getuigde van verbondenheid en het begeesterde jong en oud.
Nu over enkele dagen de grote vakantie begint doet Kerk en Leven het gedurende eerstkomende weken ook wat rustiger aan. Het parochieblad in vakantiestemming weegt iets minder zwaar. Ter ontspanning, een prijsvraagje dan maar!… Op welke datum, om hoe laat en waar precies woonde de sint-janstuinier de eucharistieviering bij, zoals hierboven beschreven? Antwoorden sturen per e-mail naar westanthuis@telenet.be of in de brievenbus steken bij J.T., Oud Vliegveld 52 in Oostende. Vergeet ook niet uw naam en adres te vermelden. Wie zoekt die vindt! (J.T.)